Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru 'Mont de Millieu'

Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru ‘Mont de Millieu’,  is delicaat, puur en zuiver. Accacia, mineraliteit en noottonen. De rijpe, belegen en krachtige smaken combineren fantastisch met de mineralige ondertoon. De afdronk is immens lang met acacia, honing en een zeer subtiele houtsmaak.

21,49

Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru 'Mont de Millieu'

Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru ‘Mont de Millieu’,  is delicaat, puur en zuiver. Accacia, mineraliteit en noottonen. De rijpe, belegen en krachtige smaken combineren fantastisch met de mineralige ondertoon. De afdronk is immens lang met acacia, honing en een zeer subtiele houtsmaak.

21,49

Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru ‘Mont de Millieu’ is een bijzonder mooie Chablis met alles waar de meest noordelijke subregio van de Bourgogne zo beroemd mee is geworden. Domaine de la Mandelière ligt vlakbij het toeristieke dorpje Chablis in het gehucht Fleys met wel 140 inwoners. Een daarvan is Josette Nicolle-Laroche, een wijnmaakster en onderneemster die continue bezig is om de ware aard van de Chabliswijn in de fles te krijgen. Dat begint in de mooi gelegen wijngaarden van totaal 9 hectare, op de befaamde kalkstenen ‘kimmeridge’ bodem. Druiven hebben de geweldige eigenschap om bodeminvloeden in de smaak en geur terug te laten komen. de Kimmeridge bodem, met zijn kalksteen en vele fossielen uit de oude oerzee die hier ooit was, maakt de wijn zo karakteristiek dat je iets kunt ruiken wat in de verte wel op vuursteen lijkt.

Chablis is wereldberoemd omdat het echte oesterwijnen zijn, de Chardonnay heeft iets ziltigs en dat omfloerst een oestertje volgens kenners perfect. Als echte oesterfanaat kan ik alleen maar beamen dat Domaine de la Mandelière Chablis een perfecte match is met onze eigen Zeeuwse Platte. Niet stiekem Creuses kopen hoor, dat is echt zonde van deze heerlijke wijn. Door de beroemde combinatie is de wijn helaas erg duur geworden. Onder de 10 euro vind je geen echte Chablis meer, alleen maar wijnen waar de makers snel vanaf moesten omdatze eigenlijk te slecht voor woorden zijn. Echte Chablis kost iets meer, koester het daarom extra.

Domaine de la Mandelière Chablis is de soort, 1er Cru ‘Mont de Millieu’ is de aanduiding dat je iets bijzonders drinkt. In het hart van de Chablis, de wijngaard die boven het naamgevende dorp uittorend, hebben enkele wijngaarden een eigen Cru status gekregen. De Grand Cru’s worden gemaakt om lang te rijpen en zich volledig te ontwikkelen tot een genot van honing, toast en frisheid. De 1er Cru’s zijn iets gematigder en behouden meer een eigen stijl. Binnen deze 1er Cru’s staat de wijngaard ‘Mont de Millieu’ als beste aangeschreven. Waarom? Omdat de wijn net zo lang kan kelderen als de Grand Cru’s maar minder overdreven is qua stijl.

Domaine de la Mandelière Chablis heeft in haar wijngaarden wijnstokken van gemiddeld 10 jaar oud, oplopend tot wel 40 jaar oud. In de kelder hanteert Josette een relatief eenvoudige vinificatie die resulteert in eerlijke, ongeknutselde wijnen, waarin de pure smaak van de Chardonnay druif centraal staat en de bodem prachtig weer

Het resultaat is er naar: spatzuivere wijnen met het karakter, zoals je dat van Chablis mag verwachten: smaakvol, fris en met de kenmerkende mineraliteit. De houttoon in de afdronk is na wat jaartjes in de kelder zo verschrikkelijk lekker, met subtiele honinginvloeden en acacia, dat je hier geen oesters bij serveert. Dit is de wijn voor bij een culinair hoofdgerecht van vis.

soort

Witte wijn

land

Frankrijk

streek

Chablis

producent

Josette Nicolle-Laroche

druivenras

Chardonnay

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

elegant complex

Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru ‘Mont de Millieu’ is een bijzonder mooie Chablis met alles waar de meest noordelijke subregio van de Bourgogne zo beroemd mee is geworden. Domaine de la Mandelière ligt vlakbij het toeristieke dorpje Chablis in het gehucht Fleys met wel 140 inwoners. Een daarvan is Josette Nicolle-Laroche, een wijnmaakster en onderneemster die continue bezig is om de ware aard van de Chabliswijn in de fles te krijgen. Dat begint in de mooi gelegen wijngaarden van totaal 9 hectare, op de befaamde kalkstenen ‘kimmeridge’ bodem. Druiven hebben de geweldige eigenschap om bodeminvloeden in de smaak en geur terug te laten komen. de Kimmeridge bodem, met zijn kalksteen en vele fossielen uit de oude oerzee die hier ooit was, maakt de wijn zo karakteristiek dat je iets kunt ruiken wat in de verte wel op vuursteen lijkt.

Chablis is wereldberoemd omdat het echte oesterwijnen zijn, de Chardonnay heeft iets ziltigs en dat omfloerst een oestertje volgens kenners perfect. Als echte oesterfanaat kan ik alleen maar beamen dat Domaine de la Mandelière Chablis een perfecte match is met onze eigen Zeeuwse Platte. Niet stiekem Creuses kopen hoor, dat is echt zonde van deze heerlijke wijn. Door de beroemde combinatie is de wijn helaas erg duur geworden. Onder de 10 euro vind je geen echte Chablis meer, alleen maar wijnen waar de makers snel vanaf moesten omdatze eigenlijk te slecht voor woorden zijn. Echte Chablis kost iets meer, koester het daarom extra.

Domaine de la Mandelière Chablis is de soort, 1er Cru ‘Mont de Millieu’ is de aanduiding dat je iets bijzonders drinkt. In het hart van de Chablis, de wijngaard die boven het naamgevende dorp uittorend, hebben enkele wijngaarden een eigen Cru status gekregen. De Grand Cru’s worden gemaakt om lang te rijpen en zich volledig te ontwikkelen tot een genot van honing, toast en frisheid. De 1er Cru’s zijn iets gematigder en behouden meer een eigen stijl. Binnen deze 1er Cru’s staat de wijngaard ‘Mont de Millieu’ als beste aangeschreven. Waarom? Omdat de wijn net zo lang kan kelderen als de Grand Cru’s maar minder overdreven is qua stijl.

Domaine de la Mandelière Chablis heeft in haar wijngaarden wijnstokken van gemiddeld 10 jaar oud, oplopend tot wel 40 jaar oud. In de kelder hanteert Josette een relatief eenvoudige vinificatie die resulteert in eerlijke, ongeknutselde wijnen, waarin de pure smaak van de Chardonnay druif centraal staat en de bodem prachtig weer

Het resultaat is er naar: spatzuivere wijnen met het karakter, zoals je dat van Chablis mag verwachten: smaakvol, fris en met de kenmerkende mineraliteit. De houttoon in de afdronk is na wat jaartjes in de kelder zo verschrikkelijk lekker, met subtiele honinginvloeden en acacia, dat je hier geen oesters bij serveert. Dit is de wijn voor bij een culinair hoofdgerecht van vis.

soort

Witte wijn

land

Frankrijk

streek

Chablis

producent

Josette Nicolle-Laroche

druivenras

Chardonnay

afsluiting

Natuurkurk

biologisch

Nee

houtlagering

Ja

smaakprofiel

elegant complex