Kerst is niet sportief

Als het eind van het jaar in zicht zijn hoesten en niezen de meest voorkomende sporten die ik mag beoefenen. Gelukkig is koken altijd leuk, zelfs met een verstopte neus is er nog genoeg te beleven maar kerst is niet sportief.

Kersttijdschriften

De laatste twee maanden kwam koken er amper van. Ik heb mijzelf bezig gehouden met schuren, verven en behangen. Niks mis mee zou je zeggen, maar op het moment dat ik eindelijk tijd had om mijn, iets uit de hand gelopen, stapel kersttijdschriften door te nemen werd ik spontaan ziek. Probeer daarna maar eens lekkere recepten te verzinnen, aangezien je niks meer proeft. Behalve kippensoep misschien? Kerst is niet sportief.

 

Dat is lekker!

Gelukkig heb ik mijn man als trouwe smaaktester thuis. Dit jaar had hij wel twee keer als reactie “joh Daan, dat is lekker!” Misschien heb ik mijn man een beetje verwend na al die jaren, want een driegangenmenu op een gewone donderdagavond is eigenlijk voor hem, ach ja, gewoontjes.

 

Tips voor aardappelroosjes

Gezien mijn wat gammele staat ging de voorbereiding van het kerstmenu ook niet van een leien dakje, aardappelroosjes maken bijvoorbeeld. Ze zien er zo leuk uit op de plaatjes maar wat een ramp om te maken. Vooral als je ze met kleine aardappelen wil maken is het bijna niet te doen. Tip van Danielle? Gebruik in mijn recept vooral grotere aardappelen.

 

Kruidkoek Bombes goed invetten

En wat dacht je van kruidkoek bombes, laat ik die eens in leuke siliconen vormpjes gieten… Probeer ze maar eens heel uit de vormpjes te krijgen, wat heb ik moeten ploeteren. Dus voor iedereen die het recept gaat maken; denk goed aan het invetten van de vormpjes met een neutrale olie. Veel olie.